Bewaking Ace niet van invloed op lokale politie-inzet

Geschreven door Redactie
Bewaking Ace niet van invloed op lokale politie-inzet

De bewaking van het pand van Ace Pharmaceuticals in Zeewolde heeft geen invloed op de politie-inzet in het dorp. Dat laat een woordvoerder van de politie desgevraagd weten. Het gebouw op het Schepenveld wordt inmiddels twee weken permanent bewaakt door meerdere agenten.

De politie wil niet zeggen hoeveel mankracht wordt ingezet op het beveiligen van het bedrijfspand. Een woordvoerder laat weten dat het gaat om een algemene voorzorgsmaatregel in verband met de huidige situatie van de coronapandemie.

'Vage types'

Tegen EénVandaag liet directeur Jan Willem Popma van Ace Pharmaceuticals weten dat hij 'vage types' op bezoek kreeg. De politie laat nu weten dat er geen signalen zijn die duiden op verstoring van het bedrijfsproces of dreigingen richting het bedrijf. Desondanks blijft de beveiliging wel.

Medicijn dat coronaklachten vermindert

Het bedrijf Ace Pharmaceuticles maakt het malariamedicijn chloroquine. Dit medicijn is in het voorlopige behandeladvies van het RIVM opgenomen. Het is niet een medicijn dat corona verhelpt maar kan wel sommige klachten verminderen.


Onze Ambassadeurs