Twintig nieuwe coronagevallen getest, 152 mensen in het ziekenhuis

Geschreven door Redactie
Twintig nieuwe coronagevallen getest, 152 mensen in het ziekenhuis

Het officiële aantal mensen in Flevoland dat besmet is of is geweest met het coronavirus is de afgelopen dag is gestegen naar 254, twintig meer dan zaterdag. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM. Het gaat om officieel geteste gevallen. Het RIVM wijst erop dat het werkelijke aantal zieken veel hoger kan liggen.

Het aantal mensen dat met verschijnselen van COVID-19 in de ziekenhuizen is opgenomen, is opgelopen tot 152. Dat is een toename met zeven in 24 uur.

RIVM: alleen nog ziekenhuisopnames per gemeente

Het RIVM maakt sinds dinsdag 31 maart niet meer bekend hoeveel besmettingen er per gemeente zijn vastgesteld. Dat wordt alleen nog maar op provincieniveau gedaan. In plaats daarvan is de gezondheidsorganisatie overgeschakeld op de bekendmaking van het aantal in het ziekenhuis opgenomen coronapatiënten per gemeente. In die aantallen zitten ook inmiddels ontslagen of overleden patiënten verwerkt.

Ziekenhuisopnames

  • Almere 77
  • Lelystad 32
  • Dronten 15
  • Urk 14
  • Noordoostpolder 8
  • Zeewolde 6

Landelijke cijfers

Landelijk gezien is het aantal positieve testen met 1224 gestegen tot 17.851. Er zijn 115 nieuwe sterfgevallen gemeld, waarmee het officiële aantal doden door het coronavirus is opgelopen tot 1766.

Mensen met vragen over het coronavirus kunnen terecht op de website van het RIVM: www.rivm.nl. Ook is er een landelijk publieksinformatienummer: 0800-1351. Scholen, bedrijven en andere organisaties, kunnen met vragen terecht op www.rijksoverheid.nl/corona. Het algemene nummer van GGD Flevoland is beschikbaar voor specifieke vragen rondom gezondheid: 088-0029910.

Onze Ambassadeurs