Opfriscursus voor oud-zorgmedewerkers die weer aan de slag gaan

Geschreven door Redactie
Opfriscursus voor oud-zorgmedewerkers die weer aan de slag gaan

Oud-zorgmedewerkers krijgen een opfriscursus zodat ze aan de slag kunnen bij zorginstelling Coloriet. Zo kunnen zij het huidige personeel ontlasten tijdens de coronacrisis. De cursus wordt verzorgd door ROC Friese Poort in Emmeloord.


Eén van de cursisten is de 34-jarige Lieneke de Niet uit Lelystad. Zeven jaar geleden stopte ze door privé-omstandigheden met haar werk in de zorg. Nu wil ze weer aan de slag. Ze wil graag iets betekenen voor mensen die zorg nodig hebben.


Om zich aan de afstand van anderhalve meter te houden, volgen de cursisten de trainingen in kleine groepjes. In de ene ruimte volgen ze theorieles, en in een tweede lokaal gaan ze oefenen. Tijdens de training komen verschillende onderwerpen aan bod zoals zuurstof of insuline toedienen en hygiënisch werken.


Volgens opleidingsmanager Euryanthe Breeveld zijn deze mensen momenteel hard nodig voor zorginstellingen. Dat bleek ook deze week. Zo is zorginstelling Coloriet de Regenboog superblij met de inzet van militairen op de afdelingen. Bij de vestiging in Dronten werken drie weken lang dertien militairen om het vaste personeel bij te staan. Omdat het personeel vanwege het coronavirus overbelast dreigde te raken, vroeg Coloriet het leger om hulp.

Onze Ambassadeurs