10 feiten over de Tweede Wereldoorlog die je nog niet wist

Geschreven door Redactie
10 feiten over de Tweede Wereldoorlog die je nog niet wist

5 mei, de dag van de vrijheid. Maar wat weet jij eigenlijk allemaal over de de Tweede Wereldoorlog?

Om deze vraag wat beter te kunnen beantwoorden. Hebben wij een lijst gemaakt met 10 feiten, die je waarschijnlijk nog niet wist. 

  1. Britse spionnen hebben geprobeerd het vrouwelijke hormoon oestrogeen aan het eten van Hitler toe te voegen, zodat hij wat zachtaardiger en minder agressief zou worden.
  2. Volgens een ooggetuige werd er met de eerste bom van de nazi’s op Groot-Brittannië alleen een konijn gedood.
  3. Op 5 mei 1945 bevrijdden troepen van de VS het kasteel Itter in Oostenrijk, waar bekende Fransen, zoals ex-ministers gevangen werden gehouden. Toen de SS arriveerde om het kasteel te heroveren, kregen de Amerikaanse soldaten hulp van Duitse soldaten van de Wehrmacht om de SS’ers te verslaan.
  4. De Grote Moskee in Parijs hielp joden om te ontsnappen aan de nazi’s. In de grotten onder de moskee werden Franse joden verborgen gehouden tot ze een bewijs kregen dat ze moslim waren. Ondertussen kregen nazi-officieren rondleidingen in de moskee.
  5. De neef van Hitler is geboren in Liverpool en vocht mee met de geallieerden. Willy Hitler was de zoon van Hitler’s halfbroer en zijn Ierse vrouw
  6. De Fransen sneden de liftkabels van de Eiffeltoren door, zodat de nazi’s met de trap omhoog moesten als ze hun vlag wilden ophangen.
  7. Tijdens de oorlog waren de Oscars gemaakt van gips. Normaal gesproken zijn ze van metaal met een laagje goud, zilver en koper.
  8. Hitler wilde van Moskou een meer maken door de sluizen van het Moskou-Volga-kanaal open te zetten.
  9. De Amerikanen noemden een hamburger een Liberty Steak om de Duitse klank niet meer te hoeven horen.
  10. Fanta is uitgevonden in de Tweede Wereldoorlog. Vanwege een handelsembargo konden de Duitsers niet aan cola-siroop komen. Daarom bedacht Coca-Cola Duitsland een nieuw drankje met ingrediënten die wel beschikbaar waren, zoals melkwei en fruitpulp.

Onze Ambassadeurs