25 bezigheden die je thuis kunt doen

25 bezigheden die je thuis kunt doen

Zit je al tijden thuis in verband met het coronavirus? Dan is deze lijst iets voor jou!

Verveel je thuis nooit meer met deze lijst van 25 dingen die je kunt doen tijdens de coronacrisis.

1. Organiseer iets

Open je kledingkast en organiseer je ondergoed la of je sokken la. Begin met iets kleins. Vervolgens kun je altijd nog de rest van je kledingkast organiseren.

2. Doe de was

Waarschijnlijk heb je nog wel een berg was liggen, dus is dit het geschikte moment om een wasje te draaien. Je zult blij zijn als je weer schone kleding in je kast hebt liggen en niet meer tegen die berg was aan hoeft te kijken.

3. Meld je af voor nieuwsbrieven die je niet leest

Dagelijks stromen er mails binnen die we meteen naar de prullenmand verplaatsen. Meld je af voor deze nieuwsbrieven en je mail is meteen beter gestructureerd.

4. Experimenteer met je haren

Kijk of je een nieuwe look kunt creëren bij jezelf door te experimenteren met verschillende kapsels. Kijk naar online tutorials of zoek online naar leuke kapsels die je kunt proberen.

5. Bel een oude vriendin die je lang niet hebt gesproken

Dit is het perfecte moment om weer eens bij te kletsen met een oude vriendin die je al een tijd niet meer hebt gesproken. Pak je telefoon en bel haar op. Zo laat je meteen zien dat je aan haar denkt en dat zal vast en zeker gewaardeerd worden.

6. Update je CV

Zelfs als je niet op zoek bent naar een nieuwe baan is het goed om je CV zo nu en dan bij te werken. Het is altijd belangrijk om een up-to-date CV te hebben.

7. Maak een moodboard

Pak een stapel oude magazines en knip de mooiste, inspirerende plaatjes uit. Plak deze op een grote poster en lijst de poster vervolgens in.

8. Begin met tekenen

Je bent nooit te oud om dingen te leren. Pak er een papier bij en begin met tekenen of schilderen. Dit werkt ontspannend en is een goede manier om je creativiteit te uiten.

9. Neem een ontspannen bad

Waarom ook niet? Relaxen is ook belangrijk.

10. Schrijf een gedichtje

Schrijf over iets wat in je leven omgaat en maak er een mooi gedicht van. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een mooi gedichtje te schrijven voor iemand in jouw omgeving.

11. Doe een powernapje

Wat bijslapen kan natuurlijk nooit kwaad.

12. Laat je inspireren door Pinterest

Zoek je nog inspiratie voor een nieuwe outfit of een lekker recept? Dan zit je op Pinterest op de juiste plek. Hier vind je verschillende ideeën die jou een handje kunnen helpen.

13. Begin een eigen blog

Begin met schrijven over dingen die je leuk vindt en ontdek de wereld van het bloggen.

14. Was je ramen

Waarschijnlijk is het alweer een tijd geleden dat dit is gebeurd, dus maak gebruik van dit moment. Zo heb je meteen wat te doen tegen je verveling.

15. Ga bakken

Maak een lekkere appeltaart of chocoladekoekjes en verras hier vervolgens iemand mee.

16. Begin met het leren van een nieuwe taal

Altijd al een nieuwe taal willen leren? Dan is dit het moment om ermee te beginnen.

17. Blader door oude fotoboeken heen

Duik even terug in je verleden en geniet van oude familiefoto’s. Dat blijft natuurlijk vermakelijk.

18. Maak lijstjes

Maak een lijstje met je doelen, wat je zoekt in je toekomstige partner, gerechten die je wilt leren maken of bestemmingen die je nog wilt bezoeken. Dit lijstje kan altijd nog van pas komen.

19. Lees een boek

Ga naar de bibliotheek of pak een boek wat al een tijdje staat te verstoffen in je boekenkast. Begin met het lezen van het eerste hoofdstuk en zie dan hoe ver je komt.

20. Plan je volgende tripje

Ben je van plan om er binnenkort even tussenuit te gaan? Zoek dan alvast naar een leuke bestemming en een bijbehorend hotel. Laat je informeren over de plek en plan je tripje.

21. Leer een stropdas strikken

Wie weet kun je hier nog eens indruk mee maken op die leuke man.

22. Maak je make-up kwasten schoon

Een klusje die we maar al te graag uitstellen: je make-up kwasten schoonmaken. Pak je make-up kwasten en dompel ze in een groot kopje gevuld met warm zeepwater. Laat ze een uur of twee zacht weken en spoel vervolgens af met koud water. Laat de kwasten drogen op een handdoek.

23. Zoek uit hoe je meer geld kunt verdienen

Begin een eigen bedrijfje of vind een andere manier om meer geld te verdienen.

24. Organiseer de apps in je telefoon

Verwijder de apps die je al maanden niet meer hebt gebruikt. Scheelt weer een hoop geheugen en op deze manier is je telefoon beter gestructureerd.

25. Begin met yoga

Yoga is de ideale manier om je gedachten af te leiden van je verveling.


Onze Ambassadeurs