'Onderzoek naar bestrijdingsmiddelen landbouw in de natuur is nodig'

Geschreven door Redactie
'Onderzoek naar bestrijdingsmiddelen landbouw in de natuur is nodig'

In Flevoland moet onderzoek gedaan worden naar bestrijdingsmiddelen die via de landbouw in natuurgebieden terechtkomen. Dat vindt de fractie van GroenLinks in de Provinciale Staten. Aanleiding is een onderzoek dat in Drenthe is gedaan. Daar werden meer dan 30 verschillende bestrijdingsmiddelen, biociden en afbraakproducten gevonden in de natuur.

GroenLinks in Flevoland wil weten of hier al onderzoek is gedaan en wat daar de uitkomsten van zijn. Hoe dan ook moet ook nieuw onderzoek worden gedaan. Dat vindt Statenlid Corina Straatsma van de partij. Het nieuwe onderzoek moet aantonen hoe het nu met onze natuur gesteld is.

Als ook in Flevoland veel bestrijdingsmiddelen aangetroffen worden, vindt Straatsma dat niet direct een reden om bepaalde middelen te verbieden. Ze wil boeren er alleen bewust van maken dat de middelen die ze gebruiken, in de natuur terecht kunnen komen. "Ik denk dat boeren dat zelf ook graag willen weten. Die willen vaak juist hun best doen om goed voor hun omgeving te zorgen." 

Onze Ambassadeurs