Scholen in bijna heel Flevoland weer begonnen

Geschreven door Redactie
Scholen in bijna heel Flevoland weer begonnen

In bijna heel Flevoland zijn de scholen weer begonnen.

De zomervakantie in de regio Noord is afgelopen. Dat betekent dat er overal weer veel schoolverkeer op de weg is, behalve in Zeewolde dat onder de regio Midden valt. 


Voor de kinderen is het na de vakantie altijd weer wennen, maar dat geldt ook voor de leraren. Na de lange periode van thuisonderwijs vanwege de pandemie eindigde het vorig schooljaar weer met een paar weken in de klas. En daar gelden nog steeds de nieuwe coronaregels. 


Volgens directeur Kees van Garderen van basisschool Het Kompas in Dronten is er nog een nieuw aandachtspunt bijgekomen: ventileren. Dat moet de verspreiding van het coronavirus voorkomen. "Ons gebouw voldoet aan het Bouwbesluit, maar daar is niet alles mee gezegd. Zo kunnen we in de herfst en de winter de deuren en de ramen niet meer zomaar openzetten. We gaan daarom de komende tijd al onze ventilatiesystemen nog een keer checken." 


Ondanks de maatregelen tegen het virus is Van Garderen onzeker. "Het is spannend, want je weet natuurlijk nooit wat er gaat gebeuren. Ik denk dat we nog meer moeten dealen met onzekerheden. Aan de andere kant hebben we er gewoon enorm veel zin in. Want de kinderen zijn er aan toe om weer lekker in de structuur te komen van leren." 


Dit zijn de coronaregels: 


* Alle kinderen gaan tegelijk naar school;

* Kinderen hoeven geen anderhalve meter afstand te houden;

* Volwassenen, zoals meesters en juffen, moeten wel genoeg afstand van elkaar bewaren;

* De school zorgt ervoor dat kinderen vaak hun handen wassen;

* Na school gaat iedereen meteen naar huis of naar de bso;

* Als je een beetje ziek bent, ga je niet naar school
;

* Kinderen uit groep 1 en 2 met verkoudheidsklachten kunnen gewoon naar school komen.

Onze Ambassadeurs