Classis-predikant PKN is bezorgd om nieuwe maatregelen

Geschreven door Redactie
Classis-predikant PKN is bezorgd om nieuwe maatregelen

"Ik ben wel bang voor strakkere maatregelen". Dat zegt classis-predikant Klaas van der Kamp. Hij doelt daarmee op de persconferentie van de overheid, waarin vrijdagavond nieuwe corona maatregelen aangekondigd worden.

"Bij nieuwe maatregelen kun je minder contact met elkaar maken en minder mensen ontmoeten." Juist de gemeenschap is belangrijk in een kerk, meent Van der Kamp. "Als je niet bij elkaar kunt komen, dan wordt dat gemist. Dan raak je van elkaar vervreemd."

Predikant voor predikanten

Van der Kamp is classis-predikant van de protestantse kerk voor de regio Overijssel en Flevoland. Een classis-predikant is een predikant voor predikanten; hij geldt als contactpersoon tussen onder meer predikanten en overheid.

Wel of niet zingen

Het kerkelijk seizoen is na de zomer net van start gegaan. Verschillende kerken gaan op uiteenlopende manieren met de corona regels om. Zo wordt in Emmeloord niet in de kerk gezongen, op Urk wel en in bijvoorbeeld Tollebeek hebben ze voor een tussenvorm gekozen. Daar wordt aan het einde van de dienst gezongen.

Frisse lucht

"Vooral ventileren is belangrijk," aldus Van der Kamp. "Tijdens de startzondagen zijn ook wel veel buitendiensten gehouden. Dan heb je een betere ventilatie. Dat is één van de criteria om bij elkaar te kunnen komen."

Onze Ambassadeurs