Man in december voor rechter om brandstichting en diefstal tv

Geschreven door Redactie
Man in december voor rechter om brandstichting en diefstal tv

Een man die in april brand zou hebben gesticht bij een chalet in Zeewolde en daarmee volgens het OM de levens van vier personen in gevaar bracht, komt in december voor de rechter. Dat werd dinsdag duidelijk tijdens een zogeheten pro forma-zitting in Lelystad.


De brand woedde op 19 april, op het vakantiepark aan de Bosruiterweg waar veel arbeidsmigranten wonen. Volgens de officier van justitie goot de 27-jarige man daar brandstof over het looppad naar een chalet, over het chalet zelf en over de afvalcontainer die ernaast stond. Daarna stak hij de boel in brand. 


Een dag eerder zou de verdachte in Zeewolde ook al met geweld een tv hebben gestolen. Hij zou de woning van het slachtoffer zijn binnengelopen, een paar klappen hebben uitgedeeld en toen de televisie hebben meegenomen. 


Het onderzoek in de zaken is zo goed als afgerond. Het wachten is nog op een paar getuigenverhoren en dan kan de inhoudelijke behandeling beginnen. Die staat dus gepland op 1 december. De man zit overigens op dit moment al in de cel in het Noord-Brabantse Grave.

Onze Ambassadeurs