Buren maken griezelige Halloween-tuinen

Geschreven door Redactie
Buren maken griezelige Halloween-tuinen

Twee buren in Zeewolde hebben hun voortuinen ingericht tot een klein griezelparadijs. Amanda Vingerhoets kwam op het idee. Ze heeft jarenlang bij Walibi Fright Nights gewerkt en wilde een stukje Halloween mee naar huis nemen. Haar buurvrouw Agneta Lagas was zo enthousiast dat ook zij haar tuin heeft versierd.


In de voortuinen aan de Kogge staan grafstenen, skeletten, spoken, vleermuizen, grote spinnen en nog meer griezelige dingen. Bijna alles is uitgelicht waardoor het 's avonds veel bezoekers trekt. "Sommigen staan met hun telefoon te filmen voor m'n deur", vertelt Lagas. "Dat is ook wel weer leuk. Dan ben je er ook wel een beetje trots op." 


Ieder jaar wil Vingerhoets de tuin nog mooier versieren met meer spullen. Dit jaar heeft ze een pop van Magere Hein gekocht. Als je een hard geluid maakt gaat het hoofd licht geven en hoor je een enge lach. "Ik kon 'm gewoon niet laten staan". 


De buren hebben besloten om de versieringen tot 11 november te laten staan. Na Sint Maarten gaan de griezelige spullen weer terug in de doos. Dat betekent niet dat de tuinen daarna weer kaal worden. De lampjes blijven hangen en dan wordt de kerstversiering van zolder gehaald.

Onze Ambassadeurs