RIVM: sinds start crisis nu meer dan 10.000 Flevolanders positief getest

Geschreven door Redactie
RIVM: sinds start crisis nu meer dan 10.000 Flevolanders positief getest

Sinds het begin van de coronacrisis zijn inmiddels meer dan 10.000 Flevolanders positief getest op COVID-19. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het RIVM. De afgelopen week zijn vier inwoners van Flevoland overleden aan COVID-19. Het gaat om twee mensen uit Lelystad, een inwoner van Almere en een Urker. 

Het aantal geregistreerde besmettingen in Flevoland is de afgelopen dagen voor het eerst in drie weken weer iets gestegen. 1.253 inwoners van de provincie werden de afgelopen week positief getest. Dat zijn er 268 meer dan vorige week.


In bijna alle Flevolandse gemeenten steeg het aantal nieuwe besmettingen. De meeste werden in Almere geconstateerd: 532. Vorige week waren er nog 479 positieve testen in die gemeente. Op Urk kwamen er de afgelopen week 280 coronabesmettingen bij, tegenover 187 geconstateerde besmettingen in de week ervoor. In Lelystad kwamen er 167 positieve testen bij. Een week eerder waren dat er 142. In Noordoostpolder testten 158 inwoners positief, opnieuw een behoorlijke stijging ten opzichte van de 94 van vorige week. In Dronten testten 90 inwoners positief tegenover 58 afgelopen week. Alleen in de gemeente Zeewolde bleef het aantal nieuwe positieve testen vrijwel gelijk: 26 tegenover 25 vorige week. 


De afgelopen week zijn er door de GGD tien ziekenhuisopnames onder Flevolanders gemeld aan het RIVM. Dat is er één meer dan in de week daarvoor. Het waren er vier in Almere, drie in Dronten, twee op Urk en één in Lelystad.  


Onze Ambassadeurs