GGD Flevoland: kijk uit voor corona oplichters

Geschreven door Redactie
GGD Flevoland: kijk uit voor corona oplichters

De GGD Flevoland waarschuwt voor oplichters die via een sms geld proberen af te troggelen. In de sms wordt gemeld dat de ontvanger positief is getest op corona.

In het bericht staat ook een link waarop moet worden geklikt zodat de testuitslag te zien is. De ontvanger wordt dan naar een website geleid waarop naar DigiD-gegevens wordt gevraagd.

De GGD raadt ontvangers aan om het bericht direct te verwijderen want 'de GGD geeft NOOIT een testuitslag via sms', zo waarschuwt de organisatie.


Het is de zoveelste poging van oplichters om de coronacrisis te misbruiken. Eerder werd een sms verstuurd waarin een verzoek stond om de CoronaMelder te downloaden terwijl die app nog niet beschikbaar was. Het ministerie van VWS waarschuwde daarvoor.  


Ook werd een sms gestuurd met de mededeling dat iemand op een locatie is geweest waar veel besmettingen werden gemeld. Het ging vermoedelijk om een eerste aanzet om in een later stadium een poging tot telefonische oplichting te ondernemen, zo meldt de site van het tv-programma Opgelicht.

Onze Ambassadeurs