Recept van de week: Romige tomaten pasta

Geschreven door Achraf Chraibi

Weet je niet wat je vanavond voor het avondeten moet maken? Maak je geen zorgen! Wij weten wat je zoekt!

Deze ongelooflijk lekkere romige tomatenpasta is klaar in 15 minuten en het is erg eenvoudig voor doordeweekse avondeten!

Je hebt 340 gram pasta naar keuze nodig. En voor de saus heb je 340 gram verse tomaten, 1/4 kopje amandelen, 1 teen knoflook, 30 basilicumblaadjes, 1 theelepel kappertjes, 2 eetlepels extra virgin olijfolie, en een halve theelepel zout. 

Breng het water aan de kook, voeg zout toe en kook je pasta gaar. Terwijl de pasta kookt, doe je de amandelen in een blender of keukenmachine en mix je ze een paar seconden totdat je iets krijgt dat op amandelmeel lijkt. Voeg de tomaten toe (als je trostomaten gebruikt, halveer ze), extra virgin olijfolie, gewassen basilicumblaadjes, gepeld teentje knoflook, kappertjes, zout en mix tot een gladde, romige massa. Proef en voeg indien nodig meer zout toe. Als de pasta gaar is, giet je hem af en doe je hem terug in de pan. Voeg de romige saus toe en mix een paar minuten op laag vuur tot het warm is. Voeg wat parmezaanse kaas toe en wat verse basilicumblaadjes. 

Eet smakelijk!


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?