Hoe worden diamanten gemaakt?

Geschreven door Redactie
Hoe worden diamanten gemaakt?

Heb je je ooit afgevraagd waar al die glimmende diamanten, die perfect in ringen en kettingen passen, vandaan komen? Nou, juweliers halen niet alleen glanzende, perfect gevormde diamanten uit de grond, er komt veel meer bij kijken.

Diamanten zijn een van de zeldzaamste edelstenen die er op aarde zijn. Het wordt al jaren voor veel doeleinden gebruikt. Het wordt vaak gebruikt bij het maken van dure, hoogwaardige sieraden. Ze zijn wereldwijd verkrijgbaar op verschillende websites en fysieke winkels. Die websites en winkels bieden een verscheidenheid aan soorten diamanten. Van verschillende sneden tot helderheid, van kleur tot vorm, ze bieden het allemaal.

Diamant is een zeldzaam, natuurlijk voorkomend mineraal gemaakt van koolstof. Het is eigenlijk de gekristalliseerde vorm van koolstof die aanwezig is in de diepe aardlagen. De meest bekende methode voor diamantproductie is het natuurlijke proces. De meeste mensen geloven dat diamanten in feite gemaakt zijn van kolen, wat zeker niet waar is. Kolen zijn gewoon de gestolde vorm van koolstof, terwijl diamanten de gekristalliseerde vorm zijn. Alle koolstof die in de diepste aardlagen zit, wordt omgezet in steenkool of diamant. De koolstof die in een diamant verandert, is veel helderder en schoner dan de koolstof die in steenkool verandert, vandaar het heldere uiterlijk van de diamant.

Als de koolstof aanwezig is in de bovenste lagen van de aarde, verandert het in steenkool. Wat betreft de diamant, deze is aanwezig in een diepere laag in vergelijking met de steenkool. Alle extreme druk en hitte die uit de kern van de aarde komt, kristalliseert de koolstof en verandert deze in een diamant. Het wordt door vulkaanuitbarstingen naar de oppervlakte van de aarde gebracht. Wanneer het zorgvuldig wordt geëxtraheerd, wordt het naar laboratoria gebracht om het nog verder te verfijnen en vorm te geven in de klassieke diamantvorm die we nu kennen. Het is gepolijst en gevormd tot de juiste vorm die nodig is om stijlvolle en stijlvolle sieraden te produceren.

Onze Ambassadeurs