Basisscholen: 'Blij dat we weer opengaan, maar ook vragen'

Geschreven door Redactie
Basisscholen: 'Blij dat we weer opengaan, maar ook vragen'

'Blij dat de kinderen weer naar school mogen gaan, maar wel met de nodige vragen.' Dat is de reactie van basisscholen Het Kompas in Dronten en Het Avontuur in Almere op het nieuws dat de basisscholen over een week weer open mogen.

"De grondtoon is positief", stelt directeur Kees van Garderen van Het Kompas. "We zijn er ook wel weer aan toe. Je wilt de kinderen toch in levende lijve zien." Toch plaatst hij ook zijn kanttekeningen. "Er zijn ook wat oudere collega's die zich wel zorgen maken. De kans om besmet te raken, wordt wel groter als de kinderen weer naar school komen."

Ook directeur Michiel Gerritsen van basisschool Het Avontuur in Almere plaatst een kanttekening. "We hebben nog een hoop vragen waar we geen antwoorden op hebben." Zo adviseert het Outbreak Management Team (OMT) om in de groepen 7 en 8 'waar mogelijk' anderhalve meter afstand te houden. "Ik had er al rekening mee gehouden dat zo'n maatregel zou komen. Gelukkig werken wij al met twee kleine clubjes in groep 8. Maar als je een klas van dertig leerlingen hebt, wordt het heel lastig om anderhalve meter afstand te houden", betoogt Gerritsen. "Ik hoop dat de wijze mensen de goede beslissingen gaan nemen", zegt Gerritsen. "Maar dat de scholen weer open gaan, vind ik heel goed nieuws. Op een gegeven gaat de rek er ook uit bij het thuisonderwijs."

Onze Ambassadeurs