Hoe tieners hun mentale gezondheid kunnen beschermen tijdens coronavirus

Geschreven door Redactie

Tiener zijn is hoe dan ook moeilijk, en de coronavirusziekte (COVID-19) maakt het nog moeilijker. Met schoolsluitingen en geannuleerde evenementen missen veel tieners enkele van de grootste momenten van hun jonge leven - evenals alledaagse momenten zoals chatten met vrienden en deelnemen aan de les.

Voor tieners die door de uitbraak het leven veranderen en zich angstig, geïsoleerd en teleurgesteld voelen, weet dit: je bent niet de enige. Hieronder lees je een aantal tips om hier doorheen te komen!

 1. Erken dat je angst volkomen normaal is: Als sluitingen van scholen en alarmerende krantenkoppen je angstig maken, ben je niet de enige. Dat is eigenlijk hoe je je hoort te voelen. Psychologen hebben lang ingezien dat angst een normale en gezonde functie is die ons waarschuwt voor bedreigingen en ons helpt maatregelen te nemen om onszelf te beschermen. Je angst zal je helpen de beslissingen te nemen die je nu moet nemen, geen tijd doorbrengen met andere mensen of in grote groepen, je handen wassen en je gezicht niet aanraken. Die gevoelens helpen niet alleen jou te beschermen, maar ook anderen. Dit is ook hoe we zorgen voor de mensen van onze gemeenschap. We denken ook aan de mensen om ons heen.

2. Zorg voor afleiding: Wat psychologen weten, is dat wanneer we in chronisch moeilijke omstandigheden verkeren, het erg nuttig is om het probleem in twee categorieën te verdelen: dingen waar je iets aan kan doen en dan dingen waar je niets aan kan doen.
Er is momenteel veel dat onder die tweede categorie valt, en dat is oké, maar een ding dat ons helpt daarmee om te gaan, is afleiding voor onszelf creëren. Ga bijvoorbeeld huiswerk maken, naar een favoriete film te kijken of lees een boek om verlichting te zoeken en balans te vinden in het dagelijkse leven.

3. Vind nieuwe manieren om contact te maken met je vrienden: Als je tijd met vrienden wilt doorbrengen terwijl je aan het oefenen bent met afstand nemen, zijn sociale media een geweldige manier om contact te leggen.

4. Focus op jou: Wil je leren hoe je iets nieuws kunt doen, een nieuw boek kunt beginnen of tijd wilt besteden aan het oefenen van een muziekinstrument? Dit is het moment om dat te doen. Focussen op jezelf en manieren vinden om je nieuw gevonden tijd te gebruiken, is een productieve manier om voor je geestelijke gezondheid te zorgen.

5. Voel je gevoelens: Het missen van evenementen met vrienden, hobby's of sportwedstrijden is ongelooflijk teleurstellend. De beste manier om met deze teleurstelling om te gaan? Laat het jezelf voelen. Als het om een ​​pijnlijk gevoel gaat, is de enige uitweg er doorheen. Ga je gang en wees verdrietig, en als je jezelf verdrietig kunt laten zijn, zul je je sneller beter gaan voelen.


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?