Recept van de week: Romige Tortellini met Parmezaanse Kip en Spinazie.

Geschreven door Redactie
Recept van de week: Romige Tortellini met Parmezaanse Kip en Spinazie.

Romige Tortellini met Parmezaanse Kip en Spinazie… het beste diner op elke avond van de week dat extra speciaal aanvoelt.

Licht gepaneerde kip goudbruin geschroeid met nootachtig gebruinde boter. De kip wordt afgewerkt in een eenvoudige witte wijnpansaus met spinazie en parmezaanse kaas. Het is heerlijk, vooral met een extra scheutje Parmezaanse kaas erop. Elke hap is gelaagd met heerlijke smaken en de meest romige saus. De perfecte manier om een ​​ontspannen nacht door te brengen in de keuken met familie en vrienden.

Ingrediënten

- 4 kipkoteletten of 2 kippenborsten zonder been, horizontaal doormidden gesneden
- zout en zwarte peper
- 1/4 kopje bloem
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- 2 eetlepels gezouten boter
- 2 sjalotjes, fijngehakt
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt of geraspt
- 2 eetlepels verse tijmblaadjes (of 2 theelepels gedroogde tijm)
- rode pepervlokken
- 3 kopjes verse babyspinazie
- 3/4 kop droge witte wijn, zoals Pinot Grigio of Sauvignon Blanc
- 1 kopje natriumarm kippenbouillon
- 1 pond verse of bevroren kaas tortellini
- 3/4 kop slagroom of kokosmelk uit blik
- 1/2 kopje geraspte Parmezaanse kaas
- sap van 1 citroen

1. Kruid de kip met peper en zout. Doe de bloem en het knoflookpoeder in een ondiepe kom en dreg de kip door het bloemmengsel en druk om te hechten.

2. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg als de olie glinstert de kip toe en schroei aan beide kanten goudbruin, ongeveer 5 minuten per kant. Haal de kip uit de pan.

3. Voeg aan de pan 1 eetlepel olijfolie, de sjalotten, knoflook, tijm en een snufje rode pepervlokken, zout en peper toe. Kook 3-4 minuten, tot ze geurig zijn. Voeg boter en spinazie toe. Kook nog 2-3 minuten, tot de spinazie slap is.

4. Giet de wijn en bouillon erbij. Kook 8 minuten tot ze lichtjes ingekookt zijn, voeg dan de tortellini toe en kook nog 2 minuten. Giet de room erbij en voeg de parmezaan toe, al roerend tot het gesmolten en romig is. Voeg de kip weer toe aan de pan en laat 5 minuten sudderen of tot hij goed is opgewarmd en de saus iets is ingedikt.

5. Serveer de kip met daarop de spinazie-roomsaus. Pers er een beetje citroensap en een scheutje Parmezaanse kaas over. Eet smakelijk!


Onze Ambassadeurs