Duurzaam eten in 3 gemakkelijke stappen

Geschreven door Redactie
Duurzaam eten in 3 gemakkelijke stappen

Deze drie stappen om duurzamer te eten (en gezonder) zijn erg gemakkelijk en niet duurder dan een maaltijd die je gewend bent!

Laten we beginnen met stap 1!

Één:

Misschien wel de makkelijkste maar veel mensen denk dat het onmogelijk is. Eet minder vlees! Er zijn super veel vleesvervangers die de smaak van vlees hebben. Buiten dat de smaak er hetzelfde op blijft zal je het gehakt verschil in je lasagne niet proeven. Als de makkelijkste en meest toegankelijke stap al veel wordt begin dan alleen maar met wit vlees te eten dit is de meest zuinige vlees soort die er is!

Twee:

Koop op maat en zorg dat je niks weggooit. Dit is ook een hele simpele stap die voor mensen toch vaak over het hoofd wordt gezien. Probeer voor genoeg over te houden en als je overhebt het in te vriezen.

Drie:

Eet voldoende zuivel en kaas. Meer is niet nodig, niet voor de gezondheid en zeker niet voor het milieu. Maar wanneer is het dan te veel? Probeer per dag niet meer dan 2-3 keer zuivelproducten te eten van ongeveer 300 milliliter. En ook niet meer dan 40 gram kaas. Dan zit je goed voor de gezondheid en de wereld.

Onze Ambassadeurs