Provincie heeft niet geïnvesteerd in lustpil, wel in het bedrijf

Geschreven door Redactie
Provincie heeft niet geïnvesteerd in lustpil, wel in het bedrijf

De provincie Flevoland heeft niet geïnvesteerd in de lustpil voor vrouwen van het Almeerse bedrijf Emotional Brain. Dat schrijft het college van Gedeputeerde Staten in antwoord op vragen van de provinciale partij JA21.

Wel heeft Emotional Brain geld voor andere zaken gekregen en is het bedrijf ondersteund door de ontwikkelingsmaatschappij Flevoland.

Begin deze maand vroeg het bedrijf uitstel van betaling aan bij de rechtbank. JA21 wilde weten of de provincie aandelen heeft in het bedrijf en wat de waarde daarvan is. Ook vroeg de partij of er geld is geleend aan Emotional Brain en hoe groot de kans is dat het bedrag nog terugkomt.

In de beantwoording van de vragen staat dat Emotional Brain in 2005 subsidie van de provincie heeft gekregen. Dat was voor de ontwikkeling van een computersysteem dat huisartsen kon ondersteunen bij patiënten met milde en matige depressies. Het ging om een subsidie van 200.000 euro, waarvan 44.000 euro van een Europees Fonds kwam en 156.000 euro van de provincie.

In 2018 heeft het bedrijf nogmaals een aanvraag ingediend voor subsidie. Emotional Brain kreeg toen een voucher van de provincie. De voucher vergoedde 50 procent van de kosten van ingehuurde externe expertise tot een maximum van 15.000 euro.

Het Almeerse bedrijf huurde de expertise in om te onderzoeken of nieuwe bedrijfsactiviteiten commercieel en financieel levensvatbaar zouden zijn. Dit moest leiden tot meer omzet en werk.





Onze Ambassadeurs