Rabobank Omloop Flevoland

Geschreven door Redactie
Rabobank Omloop Flevoland

Beleef de veelzijdige kanten van onze provincie!

Op zaterdag 26 juni is het zover, dan start de 23e editie van de Rabobank Omloop Flevoland.

De wielertour waarbij je kunt genieten van deze mooie en veelzijdige provincie, zo fiets je langs polders, dijken, plassen en bossen. In totaal zijn er 6 verschillende routes, namelijk de 25 km, 65 km, 85 km, 125 km en de 175 km. Daarnaast kun je dit jaar voor het eerst ook meedoen aan de gravelride tour van 65 km, waarbij de grotendeels over onverharde paden door verschillende natuurgebieden fietst!

Bij de 25 km tour zie je vooral het groene karakter van de provincie. Je fietst via de Knardijk door de uitgestrekte bossen van het Hollandse Hout.

De 65 km tour is dit jaar nieuw en bezorgt de deelnemers een unieke polderbeleving. Zo zullen zij via de Oostvaardersplassen, De Grote Trap en het Horsterwold richting Zeewolde fietsen.

Deelnemers van de 85 km tour volgen gedeeltelijk hetzelfde traject als de 25 km en de 65 km tour. Echter hebben zij nog een extra ronde Oostvaardersplassen, Lelepaarsplassen en Noorderplassen. Ook gaan zij via het Kathedralenbos in Almere richting Zeewolde.

Ook de 125 km tour zal hetzelfde traject afleggen als de 85 km tour. Echter zullen de deelnemers bij Zeewolde afbuigen, waarna zij nog een ronde door het Horsterwold zullen fietsen. Het Horsterwold is het grootste aaneengesloten loofbos van West-Europa en beschikt over een groot netwerk van fiets- en wandelpaden. Deelnemers aan deze tour zullen versteld staan van de schoonheid van het bos! Hierna zullen zij weer via de Knardijk finishen in Lelystad.

De meest uitdagende route is de 175 km tour, waarbij deelnemers de eerste 100 km van de 125 km tour volgen maar daarna afbuigen richting de randmeren en de randmeerbossen. Via de Ketelmeerdijk, de IJsselmeerdijk en de Oostvaardersdijk kom je bij de finish in Lelystad.

Je kunt je tot 25 juni online aanmelden, daarna is het niet meer mogelijk om jezelf in te schrijven. Kijk voor de verschillende tarieven en extra informatie op: www.omloop-flevoland.nl.











Onze Ambassadeurs