150 mensen verliezen hun baan bij Aldi

Geschreven door Redactie
150 mensen verliezen hun baan bij Aldi

Supermarktketen Aldi verliest al tijden marktaandeel en gaat dus bezuinigen: een distributiecentrum gaat dicht en 150 medewerkers verliezen hun baan. Hoewel het gouden tijden zijn voor supermarkten in het algemeen heeft Aldi het al jaren moeilijk.  

De sluiting van het distributiecentrum in Best is volgens het bedrijf noodzakelijk omdat het niet toekomstbestendig is. Wat met dat woord  bedoeld wordt is onduidelijk.

Kantoormedewerkers, personeel dat in het distributiecentrum werkt en chauffeurs moeten allen op zoek naar ander werk. De winkels worden voortaan bevoorraad vanuit andere locaties.

Het bedrijf wil met de vakbonden in overleg. "Er bestaat de mogelijkheid om in overleg met de vakbonden te komen tot een sociaal plan voor het personeel en dat is waar Aldi Best BV de voorkeur aangeeft. Meer kan ik daarover niet zeggen", meldt een woordvoerder.

Ook de Centrale Ondernemingsraad houdt zich stil, de vervangend secretaris verwijst naar persvoorlichting van de discounter voor een reactie.

FNV is door Aldi op de hoogte gesteld van de plannen. "We gaan data prikken voor gesprekken", zegt bondsbestuurder Lilian Bakhuizen. Bij die gesprekken moet onder meer duidelijk worden of de reorganisatie noodzaak is.



Onze Ambassadeurs