Gemeente Ermelo richt markt opnieuw in

Gemeente Ermelo richt markt opnieuw in

De gemeente Ermelo werkt aan het renoveren van het centrum. De verbetering van de Stationsstraat en het Raadhuisplein maakten daar deel van uit, het pand van de HEMA ook.

De herinrichting van de Markt is ook een onderdeel van dit project. Dit bevat de uitbreiding van bestaande supermarkten, vernieuwing en bijbouwen parkeerplaatsen op de Markt en de kwaliteitsverbetering van de openbare ruimtes.

Het gebied wat opnieuw word ingericht ligt naast het gemeentehuis. Tussen de Stationsstraat, de Burgemeester Langmanstraat en de Chevallierlaan. Zo word er meer evenwicht in het centrum gecreëerd. Ook ontstaat er zo een looproute door de Stationsstraat, het Raadhuisplein en de Burgemeester Langmanstraat.

Met name de supermarkten gaan er in ruimte op vooruit. Zo krijgt de ALDI meer ruimte aan ze zij- en achterkant. Ook wordt de PLUS word flink uitgebreid, daarin tegen verdwijnt de parkeerplaats tussen de ALDI en de ING wel. Dit wordt nu een voetgangerszone. Door de uitbreiding van de winkels verdwijnen er parkeerplekken, maar de parkeerbehoefte neemt juist toe. Daarom komen er meer parkeerplaatsen op andere plekken. Er word natuurlijk ook gedacht parkeerplekken voor fietsen.

Er is bij de inrichting van de Markt veel aandacht voor groen. En ook voor het behouden van monumentale bomen. Er word rekening gehouden met klimaat en de klimaatveranderingen. Zo komt er ruimte voor waterberging om overlast te voorkomen. Met deze plannen en projecten werkt de gemeente aan een sterk en economisch vitaal kernwinkelgebied.

Op 2 juli 2015 heeft de raad besloten de plannen voor Markt 2.0 uit te voeren. De gemeente heeft destijds een ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd om te onderzoeken of de plannen haalbaar zijn. Dit staat beschreven in het bestemmingsplan.








Onze Ambassadeurs