Vanaf september onderhoud aan Gooiseweg

Geschreven door Redactie
Vanaf september onderhoud aan Gooiseweg

Vanaf 20 september zal er onderhoud uitgevoerd worden aan de N305 Gooiseweg in Zeewolde.

De werkzaamheden zijn tussen de Nijkerkerweg en de Spiekweg. Naar verwachting zijn de werkzaamheden klaar op 31 oktober dit jaar. 

Omleidingen en afsluitingen

Vlak voor en direct na de werkzaamheden wordt de weg een nacht afgesloten in verband met het plaatsen en verwijderen van verkeersmaatregelen (bebording en tijdelijke belijning).

De weg wordt niet afgesloten tijdens de werkzaamheden daardoor zijn er geen omleidingroutes voor het verkeer. De zuidelijke rijbaan (in de richting van Zeewolde) gaat dicht. Het verkeer in beide richtingen wordt via de noordelijke rijbaan geleid. Doordat het verkeer nu over 1 rijstrook rijdt, kan dit tijdens de spits beperkte hinder geven.

Figuur: werkzaamheden Provincie Flevoland Gooiseweg Zeewolde


Over de werkzaamheden

De N305 Gooiseweg is toe aan groot onderhoud. Asfalt gaat, afhankelijk van diverse factoren zoals ondergrond en aantal verkeersbewegingen, ongeveer 15 jaar mee en moet daarna vervangen worden. Het traject wordt voorzien van een nieuwe tussenlaag en een toplaag. Daarnaast wordt de rijbaan voorzien van ribbelstroken en reflecterende glasbollen voor extra veiligheid.






Onze Ambassadeurs