Afsluiting Harderwijk (N306)

Geschreven door Redactie
Afsluiting Harderwijk (N306)

Maandag 6 september tot en met vrijdag 10 september 2021 is de N306 Harderdijk afgesloten voor verkeer tussen de Harderhaven en gemaal Lovink.

Tijdens de afsluiting gelden er omleidingsroutes.

Planning en traject

Op maandagochtend 6 september vanaf 06:00 uur starten de werkzaamheden voor het niet-jaarlijks onderhoud aan de N306 Harderdijk. De weg is gesloten tussen de Harderhaven en gemaal Lovink. Op vrijdag 10 september om 17:00 uur gaat de weg weer open voor verkeer.

Omleidingsroute

Verkeer vanuit Biddinghuizen naar Harderwijk rijdt via de Karekietweg, N305 Gooiseweg en N302 Ganzenweg. Verkeer vanuit Harderwijk naar Biddinghuizen rijdt bij de turboronde rechtdoor naar de N302 Ganzenweg en vervolgt hun route via de N305 Gooiseweg en Karekietweg. De Harderhaven, Pluvierenweg en woonwijk Harderdijk zijn via de rotonde N302 bereikbaar. Ook blijft het fietspad langs de Harderdijk bereikbaar.

Openbaar vervoer

Tijdens de afsluiting van de N306 Harderdijk rijdt bus 147 (Dronten-Harderwijk) ook via de omleidingsroute. Hierdoor vervalt de halte Camping Flevostrand in Biddinghuizen. Tussen de halten Plein, Dreef, Alikruikweg en Bremerbergweg in Biddinghuizen rijdt er een pendelbus. De dienstregeling voor de pendelbus is te vinden op de website van Connexxion.

Werkzaamheden

Een deel van de N306 Harderdijk is toe aan onderhoud. Tussen de Harderhaven en gemaal Lovink wordt over een lengte van 350 meter het asfalt vervangen. Er komen nieuwe middengeleiders en er komt een ribbelstrook met glasbollen langs de weg. Dit verhoogt de veiligheid op de weg: het geeft bestuurders extra ruimte om terug te sturen wanneer ze per ongeluk over de kantstreep komen. Daarnaast worden bij het gemaal Lovink en Sluis de Blauwe Dromer nieuwe voegen aangebracht.
 

Onze Ambassadeurs