Een schone wereld hebben we zelf in de hand

Geschreven door Redactie
Een schone wereld hebben we zelf in de hand

Sinds corona gaan we veel vaker naar buiten en de natuur in. Dat is heel goed, maar helaas betekent dit ook meer zwerfafval.

Dit afval is schadelijk voor de natuur. Het heeft invloed op de vruchtbaarheid van de grond en gevolgen voor de dieren. Vogels zien een sigarettenpeuk aan voor voedsel en voeren dit vervolgens aan hun jongen. Eekhoorntjes stikken in plastic tasjes. De lijst van dodelijke gevolgen is erg lang. Samen kunnen we hier iets tegen doen.

Scholiere roept op om zwerfafval op te ruimen

Wil ook dat er minder zwerfafval is? Neem dan de volgende keer als u een rondje loopt een tasje en een grijper mee, voor het verzamelen van zwerfafval. Zo draagt u ook een steentje bij aan een schoner Ermelo. Een schone wereld hebben we namelijk zelf in de hand.

Deze actie is het idee van vwo-scholiere Mayla Nillesen (16 jaar). ¨Tijdens mijn maatschappelijke stage heb ik met de app ‘Woodyou’, de Groevenbeekse heide opgeruimd. Via deze app kan iedereen helpen om de heide te onderhouden. Bijvoorbeeld door afval op te ruimen of bepaalde planten te verwijderen. Ik heb met eigen ogen gezien hoe zwerfafval de natuur beschadigt. Daarom kwam ik op het idee om met posters anderen te motiveren afval in de natuur op te ruimen. Gemeente Ermelo heeft geholpen met het afdrukken van de posters.¨

De poster is door Mayla zelf ontworpen en hangt op verschillende publieke plekken in Ermelo, onder andere bij campings en de schaapskooi.



Onze Ambassadeurs