Laagjestaart met banketbakkersroom, chocodip en macarons

Geschreven door Redactie

Binnenkort een feestje? Of gewoon zin om eens helemaal los te gaan in de keuken? Dan is dit het recept dat je wilt uitproberen!

Van dit recept word je zeker weten vrolijk. Niet alleen omdat het superlekker is, maar hij ziet er ook nog eens fantastisch uit! Voor het maken van deze taart heb je wel enige bakervaring nodig, maar als je dat niet hebt mag je het natuurlijk altijd proberen.

Voordat je de taart gaat maken moet je natuurlijk even boodschappen doen. Dit is wat je op je lijstje moet zetten.

Ingrediënten voor de banketbakkersroom

 • 65 gram suiker
 • 16 gram vanillesuiker
 • 3 eidooiers
 • 35 gram bloem
 • 350 milliliter melk

Ingrediënten voor de taart

 • 5 eieren
 • 150 gram suiker
 • 150 gram bloem
 • Een klein beetje zout

Decoratie

 • Chocoladereep van 100 gram
 • Een doosje macarons

Banketbakkersroom

 • Meng suiker, vanillesuiker en de eidooiers in een kom door elkaar. Voeg ook de bloem toe en roer door tot die helemaal is opgenomen.
 • In een pannetje verhit je de melk, zodra het begint te koken (belletjes aan de rand van de pan) draai je het vuur uit. Voeg een beetje melk toe aan het eimengsel en roer door tot de melk helemaal is opgenomen. Voeg de rest van de melk dan ook in delen toe en roer tot het een egaal mengsel is.
 • Giet het mengsel terug in de pan en zet het vuur weer aan. Breng aan de kook terwijl je blijft roeren, neem ook de bodem van de pan goed mee. De room is goed als het de dikte van een dikke vla heeft.
 • Giet de room in een schone schaal en dek deze af met folie. Druk de folie aan op de room, zo voorkom je dat er een velletje vormt op de banketbakkersroom. Laat even afkoelen en zet dan in de koelkast om helemaal af te koelen. De room dikt dan ook nog verder in. Roer de room even goed door als je het wilt gebruiken, dan is de room wat soepeler en makkelijker te verwerken.

De taart

Voorbereiding ingrediënten

Zorg ervoor dat de eieren op kamertemperatuur zijn, liever nog iets warmer en richting lichaamstemperatuur (Heel belangrijk!). Haal ze dus op tijd uit de koelkast, of verwarm ze door ze in heet water te leggen. Verwarm de oven alvast voor op 150-160 graden.

 • Pak de kom en voeg de eieren, de suiker en een snufje zout toe. Zet de mixer op de hoogste stand en meng het geheel een aantal minuten door elkaar. Zet de mixer nog twee minuten op de laagste stand nadat het mengsel licht geel is geworden. Het doel hiervan is dat het een luchtig biscuitdeeg wordt, dus let erop dat de gardes boven het deeg uitsteken en op die manier lucht aan het biscuitdeeg toevoegen.
 • Nu kan je de bloem of zelfrijzend bakmeel aan het biscuitdeeg mengsel toevoegen. Meng dit heel rustig met een spatel, niet met een mixer. Voorkom dat er klonten bloem in het biscuitdeeg mengsel komen, gebruik dus eventueel een zeef als dat nodig is.
 • Nu kan je het biscuitdeeg beslag in de taartvorm doen. Je kunt eventueel de randen eerst invetten en daarnaast bakpapier voor de bodem gebruiken in geval van een springvorm. Plaats de taartvorm gedurende ongeveer 40 minuten in de oven.
 • Als je een satéprikker in de bodem kunt steken zonder dat “er iets aan blijft plakken”, dan is de taartbodem klaar. Je kunt er nu voor kiezen om de oven uit te zetten en de taartbodem in de oven af te laten koelen, of de taartbodem eruit te halen. In het eerste geval is de kans op inzakken van de taartbodem kleiner, maar let er wel heel goed op dat deze niet te gaar wordt, uitdroogt of mogelijk zelfs verbrandt.
 • Haal de taartbodem uit de oven en plaats deze op de kop op een vlakke ondergrond. Laat de taartbodem geruime tijd afkoelen. Nu is de taartbodem klaar om te vullen.

Decoreren

 • Snijd nu die taart in drie lagen en doe de banketbakkersroom in spuitzak.
 • Neem de onderste laag en spuit hier de banketbakkersroom op. Maak aan de buitenkant een mooi randje want die blijf je zien, de binnenkant kan je met een met uitsmeren. Vervolgens leg je de middelste laag erop en doe je weer hetzelfde. Dan kan de “deksel” erop.
 • Verwarm de chocolade au bain-marie en voeg naar eigen inzien kleurstof toe. Dit hoeft niet, het is wat je zelf mooi vindt. Als de chocolade helemaal is gesmolten en er geen klontjes meer inzitten kan je het heel voorzichtig over de taart gieten. Niet te veel in één keer, eerst een klein beetje dat kan je dan uitsmeren met een spatel of mes. Als je de taart er dan nog wat doorheen ziet mag je er wat meer chocolade op doen. Laat de chocolade even afkoelen zodat het hard wordt op de taart.
 • Vervolgens kan je met het overgebleven room toefjes maken op de bovenkant van de taart, en versieren met de macarons. Je kan nog een leuke taarttopper toevoegen.

En? Gelukt? Deze taart zal zeker in de smaak vallen. Eetsmakelijk!Onze Ambassadeurs