Bouw nieuwe Dialoog van start

Geschreven door Redactie
Bouw nieuwe Dialoog van start

De verbouwing en renovatie van De Dialoog worden uitgevoerd door Prins Bouw.

Op dinsdag 21 september tekenden wethouder Hans de Haan en directeur Wim Prins van Prins Bouw het bouwcontract. Het regionale bouwbedrijf heeft vestigingen in Ermelo, ’t Harde en Vorchten. De nieuwe Dialoog wordt het culturele hart van Ermelo. Een gezellige plek om elkaar te ontmoeten, en dé plek voor activiteiten op het gebied van cultuur en welzijn.

De wethouder is enthousiast. “In de afgelopen maanden is de oude Dialoog gesloopt. Nu beginnen we echt met de opbouw van het nieuwe open en transparante gebouw. De Dialoog gaat er heel anders uitzien, met veel glas en een verhoogde voorgevel. Je kijkt door het gebouw heen en ziet dat er van alles gebeurt. De hal van De Dialoog wordt een ontmoetingsplek voor iedereen. Al onze inwoners en bezoekers moeten zich welkom voelen.”

De nieuwe Dialoog krijgt multifunctionele zalen

In De Dialoog komen vaste plekken voor Stichting Welzijn Ermelo, de bibliotheek en het theater. De nieuwe, glazen raadszaal wordt multifunctioneel. Dat betekent dat het geschikt is voor verschillende functies. Zo is de zaal ook te gebruiken als bijvoorbeeld trouwzaal of vergaderruimte. Ook andere ruimtes in de nieuwe Dialoog krijgen verschillende functies. Culturele organisaties kunnen deze ruimtes huren. Dit regelt Sport- en cultuurbedrijf Interactie.

De nieuwe Dialoog wordt een duurzaam gebouw

We gebruiken geen gas meer om de nieuwe Dialoog te verwarmen. We verwarmen en koelen de nieuwe Dialoog met de warmte-koude-opslag-installatie (WKO). Deze staat naast het gemeentehuis. De WKO zorgt ook voor verwarming en koeling van het gemeentehuis. Daarnaast leggen we zoveel mogelijk zonnepanelen op de daken. En veel van de oude materialen zoals hout, verwerken we weer in het nieuwe interieur. Bijvoorbeeld op de wanden, in het meubilair en op de plafonds. Ook gebruiken we het oude meubilair.

In het voorjaar van 2022 is de bouw klaar

We verwachten dat de nieuwe Dialoog in het voorjaar van 2022 haar deuren opent. De renovatie van de theaterzaal is al klaar. Deze zaal is via een tijdelijke ingang aan de Chevalierlaan te bereiken.

Onze Ambassadeurs