Drie leuke plekken om te bezoeken in Zeewolde!

Geschreven door Redactie

Deze drie plekken in Zeewolde moet je een keer hebben bezocht!

Het Horsterwold

Het Horsterwold is het grootste aaneengesloten loofbos van Nederland! Wat er zo speciaal aan is, is dat je van de paden af mag gaan en gewoon door de natuur kunt lopen, wie weet ontdek je wel iets! Als je niet zo veel van avontuur houdt kun je natuurlijk ook de routes volgen die bij Het Horsterwold horen. Wat je ook kan doen is een excursie met het Staatsbosbeheer boeken en veel meer te weten komen over de natuur. Leuk feit: wist je dat Het Horsterwold bij na net zo groot is als Lelystad?

Het Erkemederstrand

De stranden in Zeewolde zij n nogal ondiep waardoor het ideaal is om leuk met je familie te watersporten. Wat er nou zo speciaal is aan Het Erkemederstrand is dat het bestaat uit een hondenstrand en een lange dij k. Honden mogen hier lekker losgaan en doen wat ze willen, behalve poepen in het zand natuurlijk. Maar er zij n gratis wc’s, poepzakjes en hondendouches! Het Erkemederstrand is in 2018 uitgeroepen tot meest hond vriendelijke strand van Nederland.

Het Tulpeiland

In Het Wolderwijd ligt het Tulp-eiland! Als je het van boven in de lucht ziet, zie je zeker een tulp! Ze zij n nog veel van plan met het eiland. In de toekomst is het de bedoeling dat er restaurants komen, er ruimte is voor watersport en het aantrekkelijker maken voor toerisme. De kop van de tulp is bij na net zo groot als een heel voetbalveld. Uiteindelijk komen er ook nog 80 ligplaatsen. De 200 meter lange dam verbindt het Tulpeiland met het vaste land. De 150.000 pas geplante tulpenbollen (stuks) moeten het feest nog completer maken.

Onze Ambassadeurs