Denk je met ons mee over het heidebeheerplan?

Geschreven door Redactie
Denk je met ons mee over het heidebeheerplan?

Voor de heidegebieden in Ermelo maken we een heidebeheerplan. In het plan ‘Samen over de hei’ staat wat we in met onze heidegebieden willen doen. En waarom we dit willen. Dit plan vullen we graag aan met jouw wensen en ideeën voor de hei.


Deel je ideeën met ons

Je vindt een eerste opzet van het heidebeheerplan op www.ermelo.nl/heidebeheerplan en bij de balie in het gemeentehuis. Geef je ideeën over het plan door het formulier op de website in te vullen. Of haal bij de balie een papieren formulier, en geef dit ingevuld weer bij de balie af. Dit kan tot en met 30 november 2021. Wij horen graag je mening!

De gemeenteraad besluit

Je reacties leggen we voor aan de gemeenteraad. De raad beslist welke maatregelen in het plan komen. Met jouw inbreng heeft de raad een goed beeld van de mogelijkheden, en waar op gelet kan worden. Zo zorgen we samen voor onze heidegebieden.

Wat is een heidebeheerplan?

De gemeente Ermelo zorgt voor de heideterreinen Ermelosche heide, Groevenbeekse heide en Houtdorper- en Speulderveld. We maken voor deze heideterreinen een nieuw beheerplan. Het doel is om de natuur- en belevingskwaliteit van deze gebieden te verbeteren. In het plan staan de maatregelen die we de komende 10 jaar uit willen voeren.

Project recreatiezonering

Tegelijk is de provincie begonnen met het project ‘recreatiezonering’. In dit project kijkt de provincie naar maatregelen die voorkomen dat de natuur in gevaar komt door de recreatiedruk op de Veluwe. Deze recreatiezonering verbinden we aan het heidebeheerplan. Zo hebben we één plan waar alles in staat: natuurmaatregelen en recreatieve maatregelen.




Onze Ambassadeurs