Voorbereidingen sloop Dillenburg Julianalaan in Ermelo

Geschreven door Redactie
Voorbereidingen sloop Dillenburg Julianalaan in Ermelo

De tweede fase van het Oranjepark wordt ontwikkeld.

Het gaat om het Dillenburg terrein aan de Julianalaan in Ermelo. Dit najaar startte Zorggroep Noordwest Veluwe met de voorbereidingen.

Sloopwerkzaamheden Dillenburg Julianalaan

Begin 2022 start de sloop van de Dillenburg op het terrein aan de Julianalaan. De verwachting is dat de sloop in april/mei 2022 klaar is. De voorbereidende werkzaamheden zijn begonnen. Deze bestaan uit het verwijderen van asbest en het groen. Alle sloopwerkzaamheden worden gedaan door de firma Kamphorst. Omwonenden kregen hierover al een brief. UWOON verwacht rond de zomer te starten met de bouw van 42 sociale huurappartementen.

Dillenburg Dennenlaan blijft nog staan

Een deel van de Dillenburg (aan de Dennenlaan) blijft de komende jaren nog staan. Dat deel wordt in de laatste fase aangepakt. De Zorggroep wil het gebouw tijdelijk gebruiken voor zelfstandige wooneenheden. Om dat mogelijk te maken, zal een procedure moeten worden opgestart.

Ontwikkeling Oranjepark

De Zorggroep Noordwest Veluwe is bezig met de ontwikkeling van het Oranjepark. Dit wordt een omgeving met (zorg)woningen, een gezondheidscentrum en een buurtkamer. De omgeving gaat op een park lijken. De ontwikkeling gebeurt volgens het Liebenau-principe. Dat is een plan waarbij meergeneratiebuurten en sociale samenhang centraal staan. De bouw gebeurt in stappen, tussen 2020 en 2026. Het zorggebouw Kroondomein met de “Buurkamer” worden sinds begin 2020 gebruikt.

Wilt je meer weten?

Kijk voor meer informatie over het Oranjepark op www.oranjepark-ermelo.nl. Heb je vragen over de sloopwerkzaamheden? Neem dan contact op met firma Kamphorst via info@firmakamphorst.nl.



Onze Ambassadeurs