Prins Constantijn reikt prijzen uit bij het Nederlands Vioolconcours 2022

Geschreven door Redactie
Prins Constantijn reikt prijzen uit bij het Nederlands Vioolconcours 2022

Prins Constantijn der Nederlanden reikt op zaterdagavond 29 januari 2022 de Oskar Back Prijs uit na de finale van het Nederlands Vioolconcours.

De finale van het Nederlands Vioolconcours, de Oskar Back Prijs, is de afsluiting van een drie weken durend vioolfestival met concerten, competitie en inspiratie.

In vier leeftijdscategorieën krijgen jonge violisten van 6 tot en met 26 jaar de kans om hun talenten te tonen en het publiek te inspireren met hun optredens. In de finale strijden drie violisten om de Oskar Back Prijs (18-26 jaar). De finalisten worden begeleid door het Residentie Orkest onder leiding van Bas Wiegers.

Naast geldprijzen kent het concours een uitgebreid talentsupport programma zodat violisten van alle leeftijden zich verder kunnen ontwikkelen. De finalisten doen extra concertervaring op tijdens laureatenconcerten in Nederland en worden in staat gesteld om concerten te geven in Europa. Daarnaast krijgen ze begeleiding en kunnen ze gebruik maken van het netwerk van het Nederlands Vioolconcours.

De finale en voorrondes zijn te volgen via een livestream. Eerdere prijswinnaars van het Nederlands Vioolconcours zijn onder meer de musici Emmy Verhey, Jaap van Zweden, Liza Ferschtman, Simone Lamsma, Niek Baar en Coraline Groen.
 

Onze Ambassadeurs