Beste Fluffy Pancakes

Geschreven door Redactie
Beste Fluffy Pancakes

Zoek niet verder, want een stomende stapel perfect zachte, Pancakes is hier! Weekenden zullen nooit meer hetzelfde zijn.

Het recept voor de beste pancakes waar je verliefd op zult worden. Boordevol tips en trucs om je te helpen de beste pancakes te maken.

Ingrediënten:

- 2 kopjes bloem
- 1/4 kop kristalsuiker of zoetstof
- 4 theelepels bakpoeder
- 1/4 theelepel bakpoeder
-  1/2 theelepel zout
- 1 3/4 kopjes melk, (440 ml)
- 1/4 kop boter
-  2 theelepels puur vanille-extract
-  1 groot ei

Bereideing:

Combineer de bloem, suiker (of zoetstof), bakpoeder, bakpoeder en zout in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en voeg de melk, licht afgekoelde gesmolten boter, vanille en ei toe.

Gebruik een draadgarde om de natte ingrediënten eerst door elkaar te kloppen voordat je ze langzaam door de droge ingrediënten vouwt. Mix tot een gladde massa (er kunnen een paar klontjes zijn, maar dat geeft niet). (Het beslag zal dik en romig van consistentie zijn. Als u het beslag te dik vindt -- giet het niet soepel uit de pollepel of uit de maatbeker -- vouw een paar eetlepels extra melk per keer door het beslag totdat gewenste consistentie bereiken).

Zet het beslag opzij en laat het rusten terwijl je je pan of bakplaat opwarmt.
Verhit een pan met antiaanbaklaag of een grillplaat op laag tot middelhoog vuur en veeg deze af met een beetje boter om de pan licht in te vetten. Giet ¼ kopje beslag in de pan en spreid het voorzichtig uit in een ronde vorm met de achterkant van je pollepel of maatbeker.

Wanneer de onderkant goudbruin is en er bubbels op het oppervlak verschijnen, draai dan om met een spatel en kook tot ze goudbruin zijn. Herhaal met het resterende beslag.

Serveer met honing, ahornsiroop, fruit, ijs of bevroren yoghurt, of geniet van naturel!

Onze Ambassadeurs