https://almerecity.nl/almere-city-1/almere-city-fc-slaat-toetje-over-na-machtige-kaasplank/

Geschreven door Redactie
https://almerecity.nl/almere-city-1/almere-city-fc-slaat-toetje-over-na-machtige-kaasplank/ Foto gemaakt door: Ron Baltus / sportshots.pro, https://sportshots.pro

Almere City FC is er niet in geslaagd het laatste play-offs ticket te bemachtigen. De formatie van trainer Alex Pastoor gaat in eigen huis tegen Jong AZ met 0-3 onderuit, waardoor ook de uitslagen op de andere velden irrelevant zijn. Voor het eerst sinds 2014/2015 worden de play-offs gespeeld zonder Almere City FC.

In sterrenrestaurant Yanmar kreeg het publiek dit seizoen al achttien gangen voorgeschoteld met uitzicht op een fraaie grasmat. Niet altijd even smakelijk, niet altijd even gaar, maar aan de andere kant af en toe verrassend lekker en met de nodige pit. Het kaasplankje dat als opmaat dient naar het toetje is voor de meeste restaurantgangers in zo’n etablissement een brug te ver. Zo ook voor Almere City FC. De jong belegen variant uit Alkmaar laat zich het kaas niet van het brood eten. Het toetje moet Almere City FC derhalve met pijn in de buik overslaan.

Na keiharde beats uit vak D wil spreekstalmeester Tim de boel een kwartier voor aanvang overnemen, maar de geluidsinstallatie laat hem in de steek. Gelukkig is het Yanmar Stadion gevuld met meer dan 3.000 supporters die de kelen hebben gesmeerd, waardoor de avond er niet om hoeft te lijden qua sfeer.

Jong AZ weet dat het hoofdonderwerp is aan tafel vanavond. Dat, en wat er in Volendam gebeurt tussen de plaatselijke FC en FC Eindhoven. De Almeerders moeten winnen en dat zorgt voor wat bibbers in de benen, zeker als FC Eindhoven al snel op voorsprong komt bij de kersverse promovendus.

De ploeg weet dat het met deze stand voor spek en bonen speelt. Toch lukt het Almere City FC de schroom van zichzelf af te spelen. Het creëert wat kleine kansjes via Pouwels en Duijvestijn en treft bijna onverwachts doel wanneer de Jong AZ speler de bal bij een corner via de heup maar rakelings naast werkt. Een geniale steekpass van Danny Post zet minuten later Bradly van Hoeven vrij voor het doel, maar de scheidsrechter van dienst constateert net voor de lob van de buitenspeler dat deze een duwfout heeft gemaakt.

Tien minuten voor de rust krijgt Pouwels een opgelegde kans op de openingstreffer. Pouwels wordt achter de laatste verdedigingslinie vrijgespeeld, wil afdrukken, maar vergeet de bal vol te raken. Het is wellicht de grootste kans van de wedstrijd.

In de tweede helft lukt het Almere City FC niet meer de kansen uit de eerste helft te herhalen. Bovendien is de stand in Volendam ook niet in het voordeel van het Almeerders. Wanneer Mexx Meerdink uit één van de spaarzame Alkmaarse kansen raak prikt, zie je de ziel langzaam uit de ploeg gaan. Als dan ook tien minuten later de 0-2 valt, verlaten de eerste supporters het Yanmar Stadion in hoop op betere tijden.

Het wordt zelfs 0-3 via een toegekende strafschop aan de Alkmaarders en tot overmaat van ramp komt FC Volendam terug van een 2-0 achterstand tegen FC Eindhoven. Het is even diep slikken, uitbuiken en opnieuw beginnen. Het toetje van de competitie start aankomende maandag voor het eerst sinds 2014 zonder Almere City FC.








Onze Ambassadeurs