Prachtig seizoen O14 eindigt met bekerfinale

Geschreven door Redactie
Prachtig seizoen O14 eindigt met bekerfinale Foto gemaakt door: Ron Baltus / sportshots.pro, https://sportshots.pro

Het was voor de Ruitenheer Football Academy een prachtig jaar, en ook de O14 deelde dit seizoen in de vreugde. Er was een tweede plek in het najaar en de promotie naar Divisie 2 in het voorjaar, en als kers op de taart een bekerfinale tegen PSV – die wel ruim verloren werd.

En ‘ruim’ is dan, eerlijk is eerlijk, nogal een understatement. De Eindhovenaren waren in Almere veel te sterk, vooral dankzij een wervelwind in de eerste helft. Al in minuut één ligt de bal er in, na twintig minuten staat het 0-4 en halverwege staat er 0-7 op het scorebord.

In de tweede helft recht Almere City FC O14 de rug en speelt het bij vlagen zelfs beter dan de tegenstander. Een aantal grote kansen gaat er ternauwernood niet in, waarbij het geluk ook niet aan de zijde van de ploeg van hoofdtrainer Miguel Dingjan is. Uiteindelijk scoort PSV nog éénmaal en wordt de eindstand bepaald op 0-8.

Met deze knappe prestatie – want zo moet een behaalde bekerfinale toch echt worden omschreven – komt er een eind aan een lang seizoen voor de O14 van de Ruitenheer Football Academy. Komend seizoen speelt de ploeg, waarvan een aantal spelers zal doorstromen naar de O16, in Divisie 2. Daar opent het jongste Almeerse jeugdelftal de jacht op nieuwe hoogtepunten.