Niciano Grootfaam tekent eerste profcontract

Geschreven door Redactie
Niciano Grootfaam tekent eerste profcontract

Jeugdspeler Niciano Grootfaam heeft zijn eerste profcontract getekend. De 21-jarige verdediger tekent een contract voor één seizoen met een optie voor een verlenging.

Grootfaam kwam in 2021 over van FC Utrecht, waar hij in de jeugdopleiding de O19 en O21 doorliep. Voor zijn periode bij FC Utrecht, doorliep Grootfaam de jeugdopleiding van Ajax tot aan de O17. Zijn voetballoopbaan begon notabene in 2011 bij de jeugdopleiding van Almere City FC, dat hem scoutte bij Zeeburgia.

Bij Almere City FC was Grootfaam van vaste waarde voor de Eredivisie landskampioen O21. De rechtsback kwam in totaal 22 wedstrijden in actie voor de ploeg van trainer Hedwiges Maduro. Acht keer zat hij bij de eerste selectie op de bank, maar zijn debuut maakte hij nog niet.

Grootfaam is blij met zijn eerste profcontract: ,,There are hidden blessings in every struggle. Ik ben blij dat ik de kans krijg om mijn loopbaan bij Almere City FC te starten en kijk uit naar de mogelijkheid mijzelf elke dag weer te verbeteren.”

Technisch manager Johan Hansma: ,,Niciano is een moderne rechtsback met snelheid en duelkracht, die vorig seizoen in O21 een sterke en snelle groei heeft laten zien. Almere City FC biedt hem graag de kans om zijn potentie ten volste te benutten en uit te groeien tot een volwaardige rechtsback voor het eerste elftal.”







Onze Ambassadeurs