Ruim 20 ideeën opgehaald tijdens toer Fonds Leefbaar Platteland

Geschreven door Redactie
Ruim 20 ideeën opgehaald tijdens toer Fonds Leefbaar Platteland

20 ideeën voor een fijnere buurt.

Dat is de opbrengt van de bustoer van Fonds Leefbaar Platteland. Op 9 verschillende plaatsen in onze provincie, verscheen onlangs een zwart bestickerde ideeënbus van Fonds Leefbaar Platteland. De programmacoördinator van het fonds was aanwezig om met voorbijgangers in gesprek te gaan en eventuele vragen te beantwoorden. Heb je de ideeënbus gemist? Geen probleem. Bel of whatsapp naar 06 – 5017 8747, stuur een mail naar leefbaarplatteland@flevoland.nl of bezoek leefbaarplattelandflevoland.nl.

Van bostheater tot sportboulevard

“Er zijn concreet 20 ideeën opgehaald maar nog veel meer mensen zijn gemotiveerd na te denken over hun woon- en leefomgeving” aldus programmacoördinator Lique Hafkamp. “Van een bostheater, zanggroepen met dementerende mensen, een kunstproject in de buitenruimte, een ontmoetingsruimte voor ouderen, uitbreiding van wandel- en fietspaden tot en met een sportboulevard. Er zijn zoveel mooie ideeën binnengekomen om meer mensen te ontmoeten en de eigen woonplaats nóg leuker te maken.”

Van idee naar subsidieaanvraag

De coördinator Leefbaar Platteland begeleidt mensen in het proces van idee tot en met het indienen van een subsidieaanvraag. “Van de 20 ideeën die zijn opgehaald door de ideeënbus zijn al 3 subsidieaanvragen in de maak. De initiatiefnemers kunnen tot maximaal de helft van de kosten van hun idee subsidie krijgen. De subsidie is minimaal € 5.000,- en maximaal € 50.000,-. Als een idee niet aan de voorwaarden niet voldoet, dan denk ik mee waar het idee wel mogelijk kans heeft op financiële ondersteuning. Zo maken we samen de buurt nog fijner.”

Over Fonds Leefbaar Platteland

Flevolanders die een initiatief hebben om de saamhorigheid op het platteland te vergroten, kunnen terecht bij het Fonds Leefbaar Platteland. Dit fonds van provincie Flevoland heeft 1,3 miljoen euro beschikbaar. Het bedrag is niet voor de grotere steden zoals Almere en Lelystad, maar de rest van Flevoland komt er wel voor in aanmerking. Dat de provincie Flevoland geld beschikbaar heeft voor initiatieven is nog niet bij iedereen bekend. Om meer bekendheid te geven aan het fonds, organiseerde de provincie dus een bustoer door Flevoland.

Onze Ambassadeurs