Fijn gelijkspel City tegen Ajax in generale repetitie

Geschreven door Redactie
Fijn gelijkspel City tegen Ajax in generale repetitie
Foto: Ron Baltus / sportshots.pro

De laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding op seizoen 2022/23 mag gerust een succes worden genoemd. Almere City FC speelt voor het oog van 2300 thuisfans met 1-1 gelijk tegen Ajax, en had zelfs kansen op meer. Joey Jacobs tekent aan voor de Almeerse treffer, zijn eerste.

Ajax, waar spelers als Brian Brobbey, Mohamed Daramy, Calvin Bassey en Remko Pasveer aan de start verschijnen, weet eigenlijk de hele wedstrijd nauwelijks een kans te crëeren. Dat geldt niet voor Almere City FC, dat via Faïz Mattoir al vroeg in de wedstrijd twee mogelijkheden krijgt.

Toch komen de hoofstedelingen wel op voorsprong in het Yanmar Stadion. Na een slordigheid achterin bij City profiteert Brian Brobbey. Na rust heeft de ploeg van Alex Pastoor vervolgens weinig tijd nodig om de zaken weer recht te zetten. Eerst ziet Hamdi Akujobi zijn bal nog van de lijn gehaald worden, maar even later kopt Joey Jacobs wel raak op aangeven van Ilias Alhaft: 1-1.

Die stand verandert in het vervolg van de wedstrijd dus niet meer, en dat is zeker ook te danken aan het goede verdedigen bij City. Thomas Poll, met een blok, en Marcelencio Esajas, met een heerlijke tackle op de bal in de zestien, belichamen dat aspect uitstekend. Aanvallend zijn er nog wel een aantal pogingen, vooral van afstand, die veelal een prooi zijn voor doelman Pasveer.

Met de laatste oefenpot – die naar meer smaakt – achter de rug kan het seizoen nu écht beginnen. Dat gebeurt vrijdag met een uitwedstrijd bij VVV-Venlo en een week later is de thuisopener tegen TOP Oss. Voor beide duels bestel je eenvoudig kaarten via tickets.almerecity.nl!







Onze Ambassadeurs