Almere City FC bekroont debuut Stijn Keller met drie punten

Geschreven door Redactie
Almere City FC bekroont debuut Stijn Keller met drie punten
Foto: Ron Baltus / sportshots.pro

De tweede thuiswedstrijd van het Keuken Kampioen Divisie seizoen is voor Almere City geëindigd in een overwinning. Voor de derde editie op rij gunt Almere City FC de tegenstander uit FC Den Bosch geen doelpunt in Flevoland. Na een sfeervol avondje, waar het debuut van keeper Stijn Keller als rode draad doorheen loopt, wint de thuisploeg met 2-0.

Al voor de wedstrijd begint moet één van de intrigerende verhaallijnen worden geschrapt. De terugkeer van jeugdspeler Anass Ahannach naar het Yanmar Stadion moet in de koelkast, omdat de middenvelder –die succesvol aan de nieuwe Keuken Kampioen Divisie jaargang is begonnen- geblesseerd is. Gelukkig hebben de bezoekers van het Yanmar Stadion nog genoeg andere verhaallijnen te kiezen. Jack de Gier misschien? Altijd omgeven door warme herinneringen. De voorkeur gaat deze avond uit naar de verhaallijn van jeugdkeeper Stijn Keller.

Alsof hij er al jaren staat. Keller debuteert op deze avond in laat augustus, omdat Nordin Bakker met een blessure aan de pink kampt. De boomlange Nederlander met een Zwitsers paspoort, die al sinds 2011 de Almeerse jeugdopleiding doorloopt, krijgt de voorkeur boven Agil Etemadi. Keller hoeft pas in de twintigste minuut voor het eerst naar de grond, wanneer een voorzet scherp wordt aangesneden vanaf de zijkant. Pas tegen het einde van de wedstrijd wordt hij echt op de proef gesteld. Tien minuten voor tijd haalt Keller twee keer op indrukwekkende wijze de kastanjes uit het vuur voor de thuisploeg. Keller staat goed op scherpe schoten van Bossche kant en verdient een clean-sheet in zijn eerste officiële optreden voor het eerste elftal.

Almere City FC heeft tot dat moment een voorsprong vrij probleemloos in handen. Na een klein half uur spelen barsten de luidsprekers uit hun voegen. “Laat de zon in je hart” is terug van weggeweest, nadat Jeredy Hilterman op maat wordt bediend door Hamdi Akujobi. Na een aanval over bijzonder veel schijven, met opnieuw een indrukwekkende cross pass van Stije Resink, schuift de spits zijn tweede doelpunt van het seizoen achter Van der Steen.

FC Den Bosch maakt het zichzelf niet makkelijk door verdedigend een aantal keer te blunderen. Zo komt keeper van der Steen goed weg wanneer hij op rand strafschopgebied wordt gestopt door Pascu. De fout blijft zonder gevolgen. Ook wanneer Jordy van der Winden een te kort terugspeelballetje geeft op Van der Steen zwijmelen de Brabanders. Mattoir legt de gestolen bal terug op Hilterman, maar die vindt de teen van een Bosschenaar op zijn weg.

Ook in de tweede helft is het Almere City FC dat de klok slaat. Vooral vlam-in-de-pan Faïz Mattoir luistert zijn rentree na een blessure op met onnavolgbare acties. Het wachten is op de 2-0, maar die valt pas in de eindfase. Nadat FC Den Bosch het doelgebied van Almere City FC heeft belegerd en Niciano Grootfaam een opgelegde kans op de 2-0 naast het doel plaatst, moet Steven van der Heijden het veld verlaten met een tweede gele kaart. Dit geeft ruimte aan invaller Anthony Limbombe om de kroon deze avond op het werk te zetten. Hij geeft een fraaie assist op Hilterman, die makkelijk binnen prikt.

Almere City FC speelt volgende week een uitwedstrijd tegen Helmond Sport. In het Brabantse land hoopt de selectie de eerste uitwedstrijd van het seizoen te winnen, na miskleunen tegen VVV-Venlo en Jong AZ. Tickets voor de buscombi zijn verkrijgbaar via tickets.almerecity.nl.

Onze Ambassadeurs