Parkeerschijfzone in parkeergarage Ravelijn

Geschreven door Redactie
Parkeerschijfzone in parkeergarage Ravelijn

In het openbare deel van parkeergarage Ravelijn in Zeewolde wordt een parkeerschijfzone ingesteld. Dat meldt de gemeente. De maximale parkeerduur in de parkeerschijfzone wordt 10 uur. 

In parkeergarage Ravelijn is al jaren sprake van lang-parkeren, met name in de winter. Zo stallen verschillende inwoners er in die periode hun oldtimer of motorfiets. Omdat er veel vrije parkeerplaatsen waren, was dat in het verleden geen probleem. Maar door de komst van enkele winkels die veel klanten trekken, staat de functie van de garage onder druk. De VVD in Zeewolde stelde onlangs nog schriftelijke vragen over de kwestie. De gemeente neemt nu maatregelen. 

Als de nieuwe maatregel is ingevoerd, zullen lang-parkeerders hun auto elders moeten parkeren. "Met deze maatregel blijft de parkeergarage maximaal beschikbaar voor het winkelend publiek", concludeert wethouder Ewout Suithoff. 

De invoering van de parkeerschijfzone is nog voor de zomer en wordt volgens de gemeente gecombineerd met een grote schoonmaak van de garage.

Onze Ambassadeurs