Festival ZAND geopend door Ons Almeerse MITS Mitchell

Festival ZAND geopend door Ons Almeerse MITS Mitchell

Vandaag werd een lang gekoesterde droom werkelijkheid voor de Almeerse zanger MITS Mitchell, die met trots het strandfestival ZAND opende op 19 augustus op het Almeerderstrand.

Deze jonge Almeerder bevond zich in goed gezelschap, tussen grootheden als Davina Michelle, Antoon en Kris Kros Amsterdam op de line-up van het festival. Ook namen zoals Claude, Emma Heesters en BENR sierden het programma. "Het is ontzettend gaaf om het programma hier in mijn eigen thuisstad te mogen openen," vertelt MITS. "Gedurende een half uur heb ik, samen met mijn eigen band, zowel mijn eigen werk als een aantal covers laten horen op het hoofdpodium."

Voor MITS Mitchell was het afgelopen jaar bijzonder druk en productief. Hij stelde zijn eigen band samen, creëerde meer dan 20 covers (die bekend zijn als de 'Hits door MITS'), schreef een aanzienlijke hoeveelheid nieuwe nummers, werkte intensief samen en tourde door heel Nederland.

Zijn single 'KLTZAK', ontstaan uit een support-tour en samenwerking met BENR, heeft een persoonlijke lading. In dit nummer zingt MITS over zijn strijd met grenzeloosheid en de impact hiervan op zijn persoonlijke leven. Zijn gedrevenheid leidt soms tot vergeten verplichtingen thuis.

Onlangs eerde hij Almere City FC met het nummer 'Wij leven voor City', dat hij ten gehore bracht tijdens de huldiging van de lokale voetbalclub. Natuurlijk zong hij dit nummer ook tijdens het strandfestival ZAND!

Met deze bijzondere opening heeft MITS Mitchell niet alleen zijn eigen muzikale reis gevierd, maar ook de stad Almere trots gemaakt op het podium van een van de meest geliefde festivals van het land.


Onze Ambassadeurs