Top vijf Netflix films voor kinderen

Geschreven door Redactie
Top vijf Netflix films voor kinderen

We zitten tegenwoordig veel thuis vanwege de maatregelen. Daarom heeft de redactie de top vijf films voor kinderen op Netflix voor je op een rijtje gezet! Zo verveel jij je komende periode niet.    

1. Matilda (1996)   

Rebelse kinderklassieker over het geniale meisje Matilda dat door alles en iedereen – van haar ouders tot de intens irritante schooldirectrice – wordt dwarsgezeten. Wanneer ze per toeval ontdekt dat ze véél meer in haar mars heeft, draait ze de rollen om en slaat ze keihard terug naar de haters.    

2. My Neighbour Totoro (1988)   

De befaamde Japanse animatiestudio Studio Ghibli bracht zóveel pareltjes uit en die kun je bijna allemaal met een gerust hart aan je kids laten zien. Maar My Neighbour Totoro veroverde een speciaal plekje in ons kinderhart. We volgen zusjes Satsuki en Mei. Ze zijn net richting het platteland verhuisd om dichterbij hun moeder in het ziekenhuis te kunnen zijn.   

3. The BFG (2016)   

Kindervriend Roald Dahl mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Daarom raden we nog een Dahl-verfilming aan: The BFG, oftewel: de Grote Vriendelijke Reus. Deze hartverwarmende film draait om de ontluikende vriendschap tussen het Britse weesmeisje Sophie (Ruby Barnhill) en de reus (Mark Rylance), die in tegenstelling tot zijn soortgenoten géén kids eet.   

4. De Shrek-films (2001)   

Wie heeft Disney+ nodig wanneer Shrek je ook tientallen sprookjes inéén kan geven? Deze heerlijke animatieklassiekers (vier in totaal) zitten vol met kleurrijke personages, droge humor en genoeg sprookjesfiguren om de Efteling mee te vullen.   

5. Dolfje Weerwolfje (2011)   

Dolfje (Ole Kroes) verandert vanaf zijn zevende verjaardag bij volle maan in een wit pluizig dier: een weerwolf. Zijn pleegbroer (Maas Bronkhuyzen) vindt het wel cool en noemt hem daarom Dolfje Weerwolfje, maar Dolfje zelf is bang dat hij door zijn pleegouders verstoten zal worden.  

Onze Ambassadeurs