Campagne #deeljekapjes enorm succes

Geschreven door Redactie

Emil Marcusse van de GHOR Flevoland is enorm onder de indruk van de vele hulpmiddelen die worden gedoneerd door particulieren aan de geneeskundige diensten. Een concreet beeld van aantallen is er niet omdat de GHOR oproept om rechtstreeks aan hulpverleners te doneren. De GHOR is een organisatie die bij rampen de geneeskundige hulpverlening coördineert. Op dit moment spelen zij in de coronacrisis een belangrijke rol. 

"We staan stom versteld van wat er allemaal geschonken wordt en waar het vandaan komt. Een nagelstudio gaf mondkapjes, een viswerker schorten en schildersbedrijven wegwerpoveralls. Van een tuinder kregen we tienduizend pakken. Die worden op dit moment daadwerkelijk door de ambulance broeders gedragen, anders hadden die nu dus onbeschermd moeten werken," vertelt Marcusse. "Er blijft een groot tekort aan mondmaskers, handschoenen en veiligheidsbrillen. De gezondheidszorg kan nog alles gebruiken en bij twijfel of het geschikt is gewoon doneren. De hulpverleners kunnen zelf heel goed bepalen in welke situatie zo’n veiligheidsmiddel wel of niet voldoet," stelt de GHOR. 

Ondanks de gulle giften blijft de gezondheidszorg het meest gebaat bij het opvolgen van de regels. Marccuse: "Blijf binnen dit weekend. Houd afstand en ga geen groep vormen. Daarmee help de gezondheidszorg pas echt."

Onze Ambassadeurs