Opvang kinderen van ouders cruciale beroepen open tijdens feestdagen en meivakantie

Geschreven door Redactie
Opvang kinderen van ouders cruciale beroepen open tijdens feestdagen en meivakantie

De gemeente Lelystad coördineert met ingang van 16 maart 2020 de opvang voor kinderen van ouders in cruciale beroepen.

De keuze om deze opvang decentraal te laten verlopen bevalt voor iedereen goed. De opvang blijft voorlopig op deze manier bestaan. De gemeente blijft in contact met scholen en kinderopvanginstanties in de stad om de groei in vraag of uitdagingen in de organisatie te signaleren en met hen op te pakken.


Opvang open tijdens feestdagen

De noodopvang voor kinderen van ouders in cruciale beroepen die moeten werken op Goede Vrijdag en Tweede Paasdag blijft geopend. Ook voor Koningsdag is de noodopvang beschikbaar. Het kan zijn dat een klein aantal opvanglocaties door omstandigheden deze dagen niet open is. Ouders van kinderen van deze opvanglocaties kunnen, als zij dat willen, gebruikmaken van opvang op andere locaties die wel open zijn. Zij kunnen zich hiervoor aanmelden via het digitale loket noodopvang.


Ook in meivakantie open

De noodopvang voor kinderen van ouders in cruciale beroepen blijft ook in de meivakantie beschikbaar. Ouders die normaliter geen gebruik maken van buitenschoolse opvang (BSO), maar die in verband met hun werkzaamheden in een cruciaal beroep nu wel opvang nodig hebben, kunnen hiervoor een aanvraag doen via het digitale loket noodopvang.


Inkomensafhankelijke eigen bijdrage gecompenseerd

Het college heeft besloten om ook voor de ouders die vanuit de gemeentelijke regeling kinderopvangtoeslag ontvangen, de inkomensafhankelijke eigen bijdrage te vergoeden.

Onze Ambassadeurs