Wat houdt Pasen in?

Geschreven door Redactie

Pasen is een belangrijke christelijk feestdag. Christenen vieren dat Jezus opstaat uit de dood, nadat hij is gekruisigd en begraven. 

Pasen is het feest van de opstanding, Jezus heeft het goed gemaakt tussen God en mensen. Alle zonden en schuld wordt vergeven, omdat Jezus dit allemaal op zich nam toen hij stierf. Jezus overwon de dood en stond weer op, daarom heeft de dood niet meer het laatste woord. Er is leven na de dood! Pasen is het feest van leven uit de dood, nieuw leven! Daarom wordt Pasen ook in de Lente gevierd, het seizoen waarin nieuw leven ontspringt. 

Viering Pasen in de kerk

Op paaszondag is er in de kerken alle aandacht voor de betekenis van dit feest. Het is een oude traditie om mensen te dopen in de nacht voor Pasen, omdat de eerste volgelingen van Jezus dat ook deden.

Onze Ambassadeurs