GGZ Centraal: schroom niet als je zorg nodig hebt

Geschreven door Redactie
GGZ Centraal: schroom niet als je zorg nodig hebt

"Schroom niet als je zorg nodig hebt." Dat zegt klinisch psycholoog Carlos Croes van GGZ Centraal. GGZ Centraal is een organisatie voor specialistische geestelijke gezondheidszorg in onder meer Flevoland. "We zien de hoeveelheid aanmeldingen heel erg dalen. Meld je vooral aan als je problemen hebt. De zorg gaat door."


"We zoeken naar de juiste manier om mensen te behandelen, maar we kunnen in ieder geval mensen benaderen. Al is het maar telefonisch," aldus Croes. Hij erkent dat het een bijzondere tijd is, voor zowel de professionals als de patiënten. "We zien dat mensen aan huis gebonden zijn, dus zoeken we andere manieren om contact te hebben. Dat doen we bijvoorbeeld met videobellen met een beveiligd programma. Op die manier kunnen we ook begeleiding en therapie geven."


"Als er echt nood is, gaan we wel naar mensen toe. Uiteraard met de benodigde voorzorgsmaatregelen en bescherming."


Croes merkt dat behandelingen via videobellen efficiënter, sneller en ook intensiever zijn. "We hoeven nu geen jas op te hangen of koffie te pakken."


Medicijnen

"Sommige patiënten denken dat medicijnen niet voorhanden zijn en bestellen ze dan zelf online. Doe dat vooral niet," waarschuwt Croes. "De veiligheid van die medicatie is niet gewaarborgd. Ga vooral in gesprek met je zorgverlener. De medicijnen zijn er wel."


Nog jaren last

Hij vreest dat de GGZ-locaties het na de coronacrisis drukker krijgen door problematiek die nu onopgemerkt blijft. "Niet alleen op de korte termijn, maar ook op de lange termijn. We kunnen hier nog jaren last van hebben. Ik maak me wel zorgen wat er gebeurt als deze crisis voorbij is."

Onze Ambassadeurs