Aantal coronatests wordt uitgebreid richting 11 mei

Geschreven door Redactie
Aantal coronatests wordt uitgebreid richting 11 mei

Binnenkort kunnen ook medewerkers in het basisonderwijs en de kinderopvang, jeugdtrainers en mantelzorgers laten onderzoeken of ze besmet zijn met het coronavirus.


Het kabinet heeft vorige week besloten dat vanaf 11 mei de basisscholen, de buitenschoolse opvang, de kinderopvang en gastouders weer van start mogen gaan. Organisaties in deze sectoren bereiden zich hier nu op voor.


Met de sectoren is afgesproken dat personeel met klachten zich vanaf 6 mei kan laten testen. Het idee is dat de medewerkers op die manier al voordat de scholen en kinderopvang daadwerkelijk open gaan kunnen weten of zij met het coronavirus besmet zijn geraakt.


Jeugdtrainers

Sporten in de buitenlucht is voor kinderen inmiddels weer mogelijk. Jeugdtrainers kunnen daarom nu ook getest worden bij klachten. Voor jeugdtrainers gelden dezelfde regels als voor medewerkers in de sectoren van onderwijs en kinderopvang.


Mantelzorgers

Ook mantelzorgers van kwetsbare groepen kunnen uiterlijk vanaf 18 mei getest worden door de GGD als ze klachten hebben. Het RIVM werkt momenteel de aanpassing van de richtlijn voor deze doelgroep nog verder uit.

Onze Ambassadeurs