Afvalbrengstation Zeewolde eerder geopend 0

Geschreven door Redactie
Afvalbrengstation Zeewolde eerder geopend 0

Het afvalbrengstation in Zeewolde is van 6 mei tot en met 5 juni langer open.

De gemeente en afvalverwerker HVC willen hiermee tegemoet komen aan de grote behoefte om rommel in te leveren. 

De verruimde openingstijden gelden in de genoemde periode op woensdagen en vrijdagen. Het afvalbrengstation aan de Industrieweg op Trekkersveld is dan al vanaf 9 uur geopend. Dat is tot nu toe vanaf 13:00 uur. Op zaterdagen was het station al om 9:00 uur open en dat blijft zo. 

Er is gekozen voor de periode tussen Bevrijdingsdag en de week na Pinksteren, omdat hierin veel vrije dagen vallen. De ervaring in Zeewolde en veel andere gemeenten leert dat er veel wordt opgeruimd en geklust, nu mensen vanwege de coronacrisis veel thuis zijn. Dat leidde de afgelopen weken al tot lange wachttijden bij het afvalstation. 

Aanvankelijk leek verruiming van de openingstijden voor HVC niet te organiseren, maar na overleg is dit nu toch geregeld. De gemeente betaalt de extra kosten voor de openstelling. 

Wethouder Ewout Suithoff vraagt Zeewoldenaren niet onnodig naar het station te gaan. "Het is geen uitje om maar naar het afvalbrengstation te gaan. Als er voorwerpen zijn die kunnen wachten om te worden weggegooid, wacht dan ook nog even."00

Onze Ambassadeurs