Vliegopleiding Transavia krijgt nieuwe toestellen

Geschreven door Redactie
Vliegopleiding Transavia krijgt nieuwe toestellen

De vliegschool Zelf Vliegen beschikt sinds kort over twee nieuwe toestellen voor de opleiding van jonge Transavia-piloten.


Het gaat om Blackshape Gabriel-lesvliegtuigen van Italiaanse makelij. Het eerste eenmotorige toestel is in februari op Lelystad Airport aangekomen, het tweede eind april. Ze zijn eigendom van Zelf Vliegen van Eddy Driessen, die ze in bruikleen geeft aan Transavia.


De luchtmaatschappij is in maart vorig jaar in Lelystad begonnen met de opleiding van twaalf piloten voor Transavia. Inmiddels is al de derde lichting aangetreden. De eerste lichting was net begonnen met het praktijkgedeelte, totdat de lessen vanwege de coronamaatregelen moesten worden stopgezet.


Transavia begon destijds de eigen opleiding, omdat er grote behoefte is aan nieuwe piloten. Hoewel de coronacrisis de luchtvaart hard raakt heeft zij vooralsnog geen gevolgen voor de opleiding van Transavia, zegt Driessen: "De aantallen die wij opleiden zijn gebaseerd op de prognose van het aantal piloten dat de komende jaren bij Transavia met pensioen gaat. Op dit moment gaan we er van uit dat Transavia straks weer normaal zal vliegen."


Driessen wacht af waar het kabinet binnenkort toe besluit. Hij hoopt dat de beperkingen door de coronamaatregelen worden opgeheven, maar mogelijk zullen de piloten met mondkapjes in het vliegtuig moeten zitten. Driessen sloot vorig jaar niet uit dat hij meer Blackshapes wilde kopen, maar hij laat weten dat het voorlopig bij de huidige twee blijft.

Onze Ambassadeurs