Nieuwe noodverordening rond coronavirus

Geschreven door Redactie
Nieuwe noodverordening rond coronavirus

De Veiligheidsregio Flevoland heeft een nieuwe noodverordening opgesteld nu het kabinet heeft besloten om de maatregelen te versoepelen. De nieuwe regels gaan maandag in. 

De verordening volgt de maatregelen die al eerder bekend zijn gemaakt. Zo mogen de meeste contactberoepen weer aan de slag. Kappers, voetverzorgers en masseurs moeten wel op afspraak werken en er moet 1,5 meter afstand worden gehouden tussen de klanten. Ook rijschoolhouders mogen weer aan het werk. 

Het aantal mensen dat aanwezig mag zijn op een begrafenis of een huwelijk is vastgelegd op maximaal 30. Dat geldt ook voor kerkdiensten.  

Het blijft verboden om op straat met drie of meer mensen bij elkaar te staan zonder ten minste 1,5 meter afstand te houden. De horeca, sportscholen, sauna’s, seksinrichtingen en coffeeshops moeten nog steeds dicht blijven. Ook mogen nergens gemeenschappelijke toilet- of doucheruimtes open zijn. Verder kan de Veiligheidsregio ingrijpen als het te druk wordt in het openbaar vervoer. 

In plaats van 'blijf zoveel mogelijk thuis' wordt vanaf maandag de stelregel 'blijf thuis als je gezondheidsklachten hebt'.

Onze Ambassadeurs