Aantal meldingen bedreiging verviervoudigd

Geschreven door Redactie
Aantal meldingen bedreiging verviervoudigd

Het aantal meldingen van bedreiging is in 2019 verviervoudigd. Dat zegt het Bureau Gelijke Behandeling Flevoland. Ook het aantal meldingen van geweld is verdubbeld. Het gaat om meldingen die bij het bureau zijn binnengekomen.

Er is een flinke toename van het aantal meldingen van discriminatie op grond van herkomst/huidskleur (van 151 in 2018 naar 185 in 2019). Ook op het gebied van seksuele gerichtheid is er een toename (van 27 naar 39). In zijn jaarverslag meldt Bureau Gelijke Behandeling Flevoland dat er minder meldingen van moslim-discriminatie zijn binnengekomen.


"Wij denk dat ze niet zo snel de weg zoeken naar het bureau, omdat het onderdeel wordt van het dagelijks leven", vertelt Marloes Huijsen van Bureau Gelijke Behandeling. Het Bureau doet hier de komende weken verder onderzoek naar. "Je ziet een verharding van de samenleving. Mensen zijn uitgesproken en houden zich minder in als ze iets vinden", vertelt Huijsen.


Meer mannen deden afgelopen jaar melding van geslachtsdiscriminatie. Volgens het Bureau Gelijke Behandeling wellicht doordat discriminatie van mannen meer in de media is gekomen, door bijvoorbeeld het voorkeursbeleid van TU Eindhoven.


Het aantal antisemitische voorvallen is in 2019 volgens het bureau meer dan verdubbeld.

Onze Ambassadeurs